Ливърпул - Борнемут, мач от 29-ия кръг в английската Висша лига. Стадион "Анфийлд", 14.30 часа българско време.


Вероятни състави: 

Ливърпул: Адриан, ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Александър-Арнолд, Вайналдум, Фабиньо, Окслейд-Чембърлейн, Мане, Салах, Фирмино
Контузени: Алисон, Клайн, Хендерсън, Шакири
Под въпрос: Кейта

Борнемут: Рамсдейл, Стив Кук, Аке, Смит, Стейси, Лерма, Билинг, Люис Кук, Фрейзър, Кинг, Уилсън
Контузени: Брукс, Кели, Мефъм, Грьоневелд, Даниелс
Под въпрос: няма


Прогноза на Gol.bg:

Безапелационният лидер в таблицата Ливърпул си остава все така твърд фаворит за първа титла в Англия от 1990 година насам, но няма как да не отчетем факта, че момчетата на Юрген Клоп са зашеметени след поредния шамар. Те загубиха три от последните си четири мача във всички турнири и ореолът им изведнъж изчезна.

През миналия уикенд мърсисайдци сензационно загубиха с 0:3 от борещия се за оцеляване Уотфорд, допускайки първата си загуба в първенството този сезон. Сега предстои битка с друг отбор в криза и Борнемут определено не е сред най-удобните противници.

"Черешките" са под чертата заради по-лошата си голова разлика от Уотфорд и Уест Хям, докато Ливърпул все още води с космическите 22 точки на шампиона Манчестър Сити, който вече е с мач по-малко и може да скъси срамното си изоставане.

Въпреки временните трусове в Ливърпул тимът все още се намира в невероятна домакинска серия от 21 поредни шампионатни победи, като само в един от въпросните мачове не вкара два гола. В същото време Борнемут загуби осем от последните си девет гостувания.

Що се отнася до съперничеството между днешните противници, "черешките" не вкараха нито веднъж в последните пет сблъсъка, загубени с обща голова разлика 0:17. Ливърпул неизменно вкара поне по три попадения в тези срещи, а без грешка в тях е Мохамед Салах, вкарал поне по веднъж.

Симпатичният отбор на Борнемут със сигурност гостува на "Анфийлд" в най-подходящия момент заради моментната форма на кандидат-шампионите, но пък в същото време върху гостите може да се излее целият гняв на "бандата на Клопо".


Резултат: Ливърпул - Борнемут 4:1