Ливърпул загуби първия осминафинал в Мадрид срещу Атлетико, но въпреки това бившият испански халф Луис Гарсия смята, че червените ще успеят да отстранят дюшекчиите.

Гарсия, който е на 41 години, бе част от успехите на Ливърпул в периода 2004/07 (30 гола в 121 участия), но познава добре и Атлетико. Бил е играч на рохибланкос в два периода (2002/03 и 2007/09).

"Усещането в Испания е такова, че мачът ще е труден и за двата тима. Всеки знае, че "Анфилд" не е най-приятният стадион, на който да гостуваш. Малцина са отборите, които се измъкват живи. Тълпата винаги помага на домакините. Диего Симеоне обаче знае как да се справя с подобни ситуации. Видяхме в Мадрид колко са успешни дюшекчиите в защита. Атлетико обикновено се брани стабилно и чака своя шанс на контра. Мисля, че точно това ще прави и на "Анфилд", но Ливърпул се е измъквал много пъти от това положение. Успявал е да навакса два или дори три гола. Настроен съм много позитивно, защото мисля, че Ливърпул има сила, качество и талант да преодолее Атлетико", заяви Гарсия, цитиран от "Тема спорт".

"Споменът от 4:0 срещу Барса ще бъде в ума на журналистите и феновете. Подобно нещо се е случвало и преди - срещу Дортмунд, Олимпиакос, дори на финала срещу Милан в Истанбул през 2005-а. Всеки ще си мисли, че Ливърпул се е измъквал много пъти, когато е бил притиснат до стената. Затова ще си каже: "Правили сме го преди, пак ще го направим". Играчите обаче трябва да са фокусирани и да се раздадат на 110 процента. Само 100 няма да са достатъчни. Те знаят, че ще се сблъскат с много труден отбор. Първите минути в реванша отново ще са решаващи. На "Анфилд" са падали голове по всяко време, но първите 20 минути ще бъдат много важни. Мисля, че Ливърпул в крайна сметка ще продължи", анализира Гарсия.