Ще бъде крайно несправедливо Ливърпул да остане без титлата на Англия за настощия сезон. Това обяви изпълнителният директор на Брайтън Пол Барбър.

Мърсисайдци са само на две победи от златните медали във Висшата лига, но първенството е спряно заради коронавируса. Има клубове, сред които Тотнъм и Уест Хям, настояват шампионатът да бъде анулиран. 

"Нашият приоритет е да доиграем остатъка от сезона. Всички искаме това, феновете го искат, клубовете го искат. Но трябва да сме реалисти, защото не знаем как ще се развие ситуацията с вируса и как ще станат нещата на 4 април, когато трябва да възобновим мачовете и дали можем да спазим графика. Трябва да мислим за хората, за играчите, за нашите треньори, както и за феновете, които идват на стадиона".

"Обикновено те стигат с градския транспорт, а това създава  усложнения. В момента е трудно да си представим, че след няколко седмици във Висшата лига ще бъде възможно да се играе мач. Трудно е да си го представим, предвид настоящата ситуация".

"Ако отменим края на сезона, тогава според мен да не дадем титлата на Ливърпул ще е невероятно несправедливо. Мисля, че всеки, който участва в играта, оценява какъв страхотен сезон правят и какъв невероятен отбор имат. Но би било също толкова несправедливо спрямо отпадащите отбори, когато те все още имат мачове пред себе си".

"Това би довело до финансови последици. Би било също така несправедливо да не повишим Лийдс и Уест Бромич, защото знаем колко е трудно да се измъкнем от Чемпиъншип и като цяло да заемаме първите две места на този етап от сезона", заяви Барбър.