Бившият английски национал Пол Инс коментира възможността сезонът във Висшата лига да бъде анулиран.

Според него, това няма да е правилно, защото Ливърпул ще бъде много ощетен. Мърсисайдци са само на две победи от първа титла от 1990 година насам. Шампионатът обаче е прекъснат за неопределено време заради пандемията от коронавируса и не е ясно дали ще може да бъде доигран.

Инс, който през кариерата си е играл за Манчестър Юнайтед и Ливърпул, е на мнение, че не може да се вземе решение, което да  удовлетворява всички отбори.

"Може ли да си представите да чакате 30 години за титла и когато сте на последната крачка, се решава първенството да се анулира? Това ще предизвика недоволство в Ливърпул. Дали предпочитаме да разочароваме един отбор и да направим всички останали щастливи, или да дадем титлата на Ливърпул? Трябва да завършим сезона каквото и да стане, дали през май или юни. Говорим само за 9 мача".

"За много отбори нещата са заложени на карта, не само за Ливърпул. Дори битката за оцеляване е много напечена. Ясно е, че шампионатът трябва да се доиграе. Не знаем колко ще продължи тази ситуация, но отмяната на сезона не е смислено решение", каза Инс.