Провеждането на реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу "Атлетико" (М) в условията на заразата от коронавирус е било престъпление според мениджъра на "Ливърпул" Юрген Клоп.

Това става ясно от интервю на треньора на "Евертън" Карло Анчелоти за италианския вестник "Кориере дело спорт", цитиран от "24 часа".

На 11 март на стадион "Анфийлд" пред 52 267 зрители "Ливърпул" загуби с 2:3 от мадридските гости след продължения. Така носителят на трофея в Шампионската лига от миналия сезон отпадна от турнира с общ резултат 2:4.

"Клоп ми каза, че да се играе при тази ситуация е престъпление. Мисля, че е прав. Днес приоритет е здравето и ограничаване на разпространението на инфекцията. Всичко останало е второстепенно. Не ме интересува кога сезонът ще се възобнови, кога ще приключи. Повярвайте ми, не мисля за това, няма значение за мен ", казва Анчелоти в интервюто.

В момента в Испания са установени 73 235 случая на инфекция от коронавирус. Близо 6000 са починалите. Във Великобритания са заразени над 17 хиляди души, включително премиерът Борис Джонсън и принц Чарлз. 1228 са умрелите.