Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд ще стане най-добрият десен бек в историята на Висшата лига и ще промени стандартите за позицията, категоричен е бившият бранител на "червените" Джейми Карагър, който в момента е анализатор за "Скай Спортс".

Той е сигурен, че 21-годишният играч на "червените" ще задмине по успехи и представяне на терена легенда като Гари Невил, който спечели цели 20 трофея с Манчестър Юнайтед, между които и осем титли на Англия.

Кариерата на Александър-Арнолд започна по план - трофеи от Шампионската лига, световното клубно първенство и суперкупата на Европа, както и предстояща първа титла.

"В Ливърпул има едно младо момче, което ще поеме щафетата от Гари Невил. Преди време казах, че момчетата не искат да пораснат и да станат Гари Невил, но Трент Александър-Арнолд ще промени това", каза той за "Скай Спортс".

Карагър направи този коментар преди доста време, акцентирайки върху това, че на младите футболисти не им се играе на бека. Александър-Арнолд обаче обича да се включва в атака и според бившия защитник на Ливърпул това може да промени тотално концепцията за позицията.