Помните ли в началото на всяка серия от култовия сериал "Семейство Флинтстоун" и как Фред закарваше всички на автомобилно кино? Е, така ще се гледат мачовете в Англия, когато сезонът бъде подновен.

Това предвижда един от плановете да се заместят празните трибуни, пред които се очертава това лято да играят футболните звезди. Идеята е над или над фасадите на секторите на стадионите да бъдат изградени огромни екрани, на които да бъдат прожектирана картина от ставащото на терена.

Феновете ще могат да гледат и слушат коментар на радиата в колите си. Още повече ще плащат билети, като освен морална подкрепа ще дават и финансова на любимите си отбори. А и ще се спазват медицинските изисквания, тъй като ще се допускат само до двама души в автомобил и освен до тоалетната или за закуски и напитки няма да се допуска излизане от возилото.

Вече бяха обсъдени различни варианти как да се доиграе шампионата, включително отборите да бъдат събрани в два центъра в Англия и да играят на тамошни терени през два дни, и дори първенството да бъде изнесено в друга страна, че и континент, където опасността от коронавируса я няма или е минимална, припомня "Дейли Мейл".

Източник на изданието от футболната асоциация разкрива, че на този етап автомобилният футбол е актуалния вариант, пише "България днес".

"Клубовете искат да задържат интереса на феновете си, а стадионите са естествения център за това. Друг е въпросът, че след седмици наред домашни упражнения никой играч няма да е на ниво, даже и да тренира още две-три седмици. Затова предвиждаме и приятелски мачове на регионален принцип - например "Ливърпул" срещу "Транмиър", "Челси" - "Бентфорд" и т.н.", цитиран е източникът от управата на ФА.