Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е бил сериозно притеснен, че сезонът във Висшата лига ще бъде прекратен и обявен за нулев, което щеше да означава, че Червените няма да вдигнат мечтаната титла. 

Мърсисайдци отвориха огромен аванс от 25 точки през март, когато обаче коронавирус-пандемията наложи спирането на шампионата и имаше опасения, че той може и да не се доиграе. 

Все пак обаче след повече от 3 месеца пауза борбата бе подновена и Ливърпул се нуждае от 6 точки от оставащите си мачове, за да триумфира с първа титла от 30 години. Червените играят с градския съперник Евертън в първия си двубой. 

„Да, бях притеснен, че сезонът ще бъде прекратен. В началото изобщо не мислех за това, тъй като имаше много по-важни неща. Започнах да се притеснявам, когато хората започнаха да говорят, че кампанията може да бъде прекратена и да няма шампион. Щеше да е страшно тежко и затова много се зарадвахме, когато бе обявено, че ще играем отново“ заяви Клоп. 

„Имаше обаче много притеснителни моменти. Дискусиите продължиха дълго и чак накрая се успокоих. Ако бе решено да се вземат точките средно на мач, тогава вече щяхме да сме шампиони, но сега ще трябва да играем за титлата и това е страхотно. В спорта трябва да е точно така. Ще бъде различно, но ще трябва да се съобразим с обстоятелствата“ добави той. 

„Предстои ни дерби, което е важно и за двата отбора и ние го очакваме с нетърпение. Положението не е перфектно, но е може би най-доброто при тези условия. Жалко, че на този мач няма да има фенове и ще бъда много радостен, когато бъде разрешено те да се върнат по трибуните“ каза още Клоп.