Евертън - Ливърпул, мач от 30-тия кръг на Висшата лига, стадион “Гудисън Парк”, 21:00 часа българско време. 

Вероятни състави:

Евертън: Пикфорд, Дин, Холгейт, Кийн, Колмън, Дейвис, Гомес, Сигурдсон, Иуоби, Ричарлисон, Калвърт-Люин

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робертсън, Хендерсън, Фабиньо, Вайналдум, Мане, Фирмино, СалахПрогнозата на Gol.bg:

Ливърпул ще опита да направи поредната стъпка напред към спечелване на така жадуваната титла на Англия. Хората на Юрген Клоп се нуждаят от само две победи до края на сезона, за да узаконят превъзходството си пред сезона, а първата може да дойде в голямото градско дерби.

До този момент на сезона Ливърпул победи всеки един от съперниците си в лигата и е на цели 22 точки пред втория в класирането Манчестър Сити.

Евертън пък не започна добре кампанията, но стабилизира изявите си, след като Карло Анчелоти пое тима. Така в последните 11 мача “карамелите” записаха само 3 загуби. 

В първия сблъсък между двата отбора през сезона Ливърпул спечели с 5:2 у дома с голове на Дивок Ориги (2), Джердан Шакири, Садио Мане и Жоржиньо Вайналдум, докато за “карамелите” се разписаха Майкъл Кийн и Ричарлисон. 

Карло Анчелоти няма да може да разчита за дербито на някои от основните си играчи. Твърдо аут за срещата са Йери Мина, Фабиан Делф, Жан-Филип Гбамин и Тио Уолкът.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп пък не отхвърли възможността да пусне в игра Мохамед Салах и Анди Робъртсън, които не участваха в контролната среща на тима през седмицата. Робъртсън поне фигурираше в снимките от тренировките на тима, докато Салах не се появи на нито една от тях. На вратата ще се завърне Алисон, който получи контузия преди прекъсването на шампионата. 

Резултат: 1:2