Евертън и Ливърпул изиграха скучно градско дерби, в което най-интересните моменти бяха в последните минути и то пред вратата на гостите. Хората на Юрген Клоп се нуждаеха от две победи, за да узаконят титлата си този сезон, но градският съперник провали плановете им още в първия мач. 

След скучни 80 минути “карамелите” натиснаха в последните 10 и могат да съжаляват, че не поведоха. Доминик Калвърт-Люин и Ричарлисон се отчетоха с по един пропуск, докато Том Дейвис удари гредата. Така за трети пореден път на "Гудисън Парк" в мач от първенството двата отбора не си вкараха гол. 

В крайна сметка Ливърпул продължава да води повече от убедително в класирането и вече има актив от 83 точки, с цели 23 повече от втория Манчестър Сити, който има и мач по-малко. Евертън запазва 12-та си позиция с 38 точки. 

Донякъде очаквано, голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах остана на резервната скамейка, а мястото му по десния фланг на атаката зае Такуми Минамино. 

Двубоят започна на високо темпо, а първият по-сериозен шанс се откри пред Ричарлисон. Бразилецът проби по лявото крило и стреля мощно от малък ъгъл, но Джордан Пикфорд изби. 

Постепенно Ливърпул пое контрола върху топката, но като цяло головите положения липсваха. Неточни удари пред двете врати направиха Джеймс Милнър и Ричарлисон.

В края на първото полувреме Роберто Фирмино получи пространство на границата на наказателното поле и стреля силно, но не намери целта. Малко след това Милнър получи контузия и бе заменен от Джо Гомес. 

Битката на “Гудисън Парк” продължи и след почивката - много борба в средната част на терена и малко голови положения. При един от малкото шансове Кейта стреля неточно. 

В последните минути Евертън вдигна оборотите. В 78-та Доминик Калвърт-Люин вкара гол, но бе в очевадна засада. Малко след това “карамелите” пропуснаха още по-сериозна възможност. 

Калвърт-Люин стреля с пета, а Алисон спаси. При добавката Том Дейвис стреля по диагонала, преодоля вратаря на гостите, но топката се отби в гредата. 

Опасните атаки на Евертън продължиха и в 80-та минута Калвърт-Люин не успя да нанесе точен удар с глава при удобна позиция. Минута по-късно Ричарлисон проби в наказателното поле и стреля мощно от малък ъгъл, но Алисон отрази. В добавеното време на срещата Фабиньо изпълни свободен удар и насочи топката под гредата, но и вратарят на Евертън внимаваше и изби. 

Евертън - Ливърпул 0:0

Евертън: Пикфорд, Коуман, Кийн, Холгейт, Дин, Гомеш, Дейвис, Гордън (60 - Сигурдсон), Иуоби (87 - Бернард), Ричарлисон (90 - Кийн), Калвърт-Люин

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип (73 - Ловрен), Ван Дайк, Милнър (43 - Гомес), Кейта (65 - Вайналдум), Фабиньо, Хендерсън, Минамино (46 - Окслейд-Чембърлейн), Мане, Фирмино (65 - Ориги)