Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп прие спокойно равенството срещу Евертън, но призна, че тимът му не се е справил в нападение. Отсъствието на Мохамед Салах определено се усещаше. 

Червените не стигнаха почти до никакви сериозни положения и след 0:0 ще трябва да почакат още за титлата. 

„Беше здрава битка. И двата отбора показаха, че това е дерби дори и без фенове. Имаше голям интензитет и много физически сблъсъци. Всички бяха отдадени. Хареса ми играта в защита, високата преса, както и пресата в средата на терена. Спечелихме много топки“ отчете Клоп. 

„Вярне обаче, че не стигнахме до много положения. Доминирахме през повечето време, но ни липсваше острота и най-добрата ситуация бе  за съперника. Имахме късмет в тази ситуация и освен този случай контролирахме случващото се“ добави той. 

„И двата отбора се бореха с всички сили, но в интерес на истината нямаше много футбол. Трябва да се подобрим. Харесвам по-различен тип игра, но този мач бе такъв и трябва да го приемем. Енергията ми допадна и се радвам, че срещу Кристъл Палас ще можем да направим някои промени. Знам обаче, че ни очаква още един труден мач“ каза още германецът.