Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп твърди, че отборът му няма нужда от сериозни подобрения, след като спечели титлата на Англия по един категоричен начин. 

Червените доминираха тотално през кампанията, за да стигнат до върха за първи път от 1990-а година. Германецът не планира активност на трансферния пазар от една страна заради много добре построения отбор, а от друга заради променения пазар в условия на пандемия. 

Мърсисайдци се очаква да се разделят с периферни фигури като Адам Лалана и Джердан Шакири и според Клоп съставът е достатъчно силен във всяка една зона. 

„Разбира се Ковид влияе върху напускащите и новопривлечените играчи, което е нормално. Затова и не очаквам особено активно трансферно лято. Вижте обаче нашия тим. Това е отбор, който не се нуждае от промени. Разполагаме не с ядро не от 11, а от 16 или 17 играчи и това е нещо, което трябва да използваме“ заяви той. 

„Няма как да харчим милиони и милиони, защото искаме или смятаме, че така трябва. Никога не сме търсили това“ добави Клоп, след като от 2018-а и привличането на Алисон Бекер за 65 милиона, Ливърпул привлече единствено младия Харви Елиът, чиято цена ще бъде определена от съда, Сеп Ван Ден Берг (1,3 милиона паунда), Адриан (своб. трансфер) и Такуми Минамино (7,25 млн.). 

През този период клубът инвестира в дългосрочни договори на ключови фигури, а и Клоп твърди, че ще продължи да дава шанс на младоци като Елиът, Неко Уилямс и Къртис Джоунс. 

„Големият проблем е как да направиш един  много силен  тим още по-силен? С пари може и да стане, но не е гарантирано. Ние търсим решения вътре в клуба и имаме три или четири момчета, които могат да направят сериозни стъпки в развитието си“ категоричен е германецът.