Юрген Клоп защити играчите на Ливърпул и не се съгласи с коментарите, че тимът е бил отпуснат и е загубил концентрация, което е довело и до 0:4 от Ман Сити снощи. 

Гражданите тотално надиграха новия шампион, като можеха да го победят и още по-убедително, нанасяйки сериозен удар върху самочувствието на Червените. 

„Видях брилянтно поведение. Видях борбеност. Не се държахме като някой, който е станал шампион преди седмица. Със сигурност ни липсваше гладкост и лекота в действията, а при някои ситуации 50 на 50 те действаха по-съобразително. Използваха шансовете си, докато ние не. Разбира се, че Сити заслужаваше на 100% победата, но резултатът можеше да бъде и 5:3. Трябва да приемем обаче 4:0“ заяви Клоп. 

„Отново ще потвърдя, че подготовката на моя тим за мача бе на ниво. Смятам и че това се видя. Сити обаче доказа, че е невероятно силен отбор. Не е ли хубаво обаче, че друг тим може да е шампион, след като Сити играе така? Те са страхотни. През целия сезон нямат слаб мач. Имахме ситуации. Защо ме питате, дали сме създали положения? Нали гледахте мача?“ реагира по-остро на някои въпроси германецът. 

„Вярно е, че не използвахме шансовете си. Може би не преценихме достатъчно добре положенията, но ги имахме. Във футбола ако не вкараш, головите ситуации се забравят бързо. Да, не е приятно, не е това, което искахме, но трябва да приемем този резултат“ каза още Клоп.