Брайтън – Ливърпул, мач от 34-ия кръг на Висшата лига, стадион „Амекс“, 22:15 часа, съдия Крейг Поусън
 
Контузен за Брайтън: Искиердо
Под въпрос за Брайтън: Алсате
Под въпрос за Ливърпул: Робъртсън
 
Прогноза

Брайтън направи решителна крачка към оцеляването с победата си над Норич в миналия кръг и сега Чайките ще бъдат по-спокойни и освободени срещу шампиона Ливърпул.
 
Червените оставиха неприятното 0:4 от Манчестър Сити зад гърба си и спечелиха срещу Астън Вила, но не показаха сякаш голяма амбиция и със сигурност играта им не бе впечатляваща.
 
Тимът обаче не трябва да бъде обвиняван за това, тъй като спечелването на мечтаната титла означаваше, че голямата цел е постигната и може би е напълно нормално в тези мачове без значение, играчите малко да се поотпуснат, макар и да имат да преследват няколко рекорди.
 
Роберто Фирмино, Джордън Хендерсън и Джорджино Вайналдум могат да се завърнат сред титулярите, след като не започнаха в предишния двубой. Възможно е обаче Юрген Клоп да направи ротации и промени, давайки възможност и на някои от младите момчета, както направи с Къртис Джоунс, който дори вкара срещу Вила.
 
Ливърпул спечели последните 8 мача срещу Брайтън и във всички турнири и няма загуба срещу съперника в 6 мача от елита – 3 победи и 3 равни. Мърсисайдци обаче, вече в 7 часа и 42 минути нямат гол като гости във Висшата лига, като не успяха да вкарат в последните си 5 двубоя далеч от „Анфийлд”.
 
Брайтън може да бъде труден за преодоляване, въпреки че при миналото си домакинство загуби с 0:3 от Манчестър Юнайтед. И все пак може би е крайно време Ливърпул да сложи край на головата суша при своите визити.
 
Ясно е, че класата е на страната на гостите, но липсата на мотимация до някаква степен може да поизравни шансовете. Чайките ще бъдат отдадени в стремежа да поднесат изненада и ако са солидни в защита могат и да отмъкнат нещо, така че равенството вероятно не трябва да бъде приемано като сензация.
 
Резултат: Брайтън – Ливърпул     1:1