Легендата на Ливърпул Джон Барнс изобщо не помни, че той вкара победната дузпа за Ливърпул срещу КПР, за да осигури успеха с 2:1 на 28 април 1990-а година и да гарантира предишната титла на тима на Англия. 

30 години по-късно, мечтата на феновете ще се сбъдне и тази вечер Червените ще вдигнат шампионския трофей отново, след толкова дълго чакане. 

„Не помня мача. Кой победихме? Когато вкарах дузпата срещу КПР ли беше? По онова време Ливърпул просто печелеше мачове с лекота, за да стигнем там, където искаме“ казва Барнс. 

Доминацията на Червените е изключителна в периода 1973-1991, когато само веднъж тимът завършва извън първите 2 места в класирането – през 1981-а. Затова и онзи успех тогава не е нищо особено, а просто поредният. 

„Тогава ние играехме, побеждавахме и печелихме лигата. Затова веднага след това просто мислехме как догодина ще станем шампиони за 19-и път. Не беше нищо особено. Ако знаехме обаче, че ще изминат 30 години до следващата титла, щяхме да се насладим повече на момента. Не мислех, че ще минат 3 години преди отново да триумэираме, какво остава за 30!“ добавя той и се надява, че догодина хората на Клоп отново ще триумфират и ще изравнят Манчестър Юнайтед по титла №20. 

„Манчестър Сити отново ще бъдат много силни, все пак бяха шампиони в предишните 2 години. Ман Юнайтед също ще иска да е в борбата, както и Челси. Така че ще е трудно. През 80-те бе ясно, че на върха ще е или Ливърпул, или Евертън. След това дойде доминацията на Манчестър Юнайтед и Арсенал. Сега конкуренцията е огромна и е много по-трудно да печелиш титлата всеки сезон. Сигурен съм обаче, че този Ливърпул ще е в битката до последно и ще се бори за върха“ изтъква Барнс.