Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сравни легендата на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън с... Папата.

В понеделник германецът беше избран очаквано за мениджър на сезона в Англия, извеждайки мърсисайдци до първи триумф в първенството от 30 години насам.

"Толкова много се радвам на тази награда, носеща името на сър Алекс Фъргюсън. Той е човек, на когото се възхищавам толкова много", обясни Клоп, за когото Фърги имаше интересно послание.

"Зная, че не е подходящо на 100% от ролята ми на мениджър точно на Ливърпул, но му се възхищавам. Той беше първият британски мениджър, когото срещнах и заедно имахме закуска. Беше отдавна и навярно той е забравил, но за мен тази среща беше все едно пред мен беше Папата."

"Беше страхотно и с него си паснахме от първата секунда. Не съм си представял, че един ден ще държа в ръцете си наградата, която носи неговото име. Чувствам се специален да бъда избран за мениджър на сезона, защото призът се присъжда от колегите ми."

"За мен е чест да бъда в компанията на бивши мениджъри на Ливърпул като Бил Шенкли, Боб Пейзли, Джо Фейгън, сър Кени Далглиш и от последните сезони - Брендън Роджърс", добави Клопо.