Ливърпул си осигури първото ново попълнение за новия сезон, след като привлече Костас Цимикас от Олимпиакос. 

Левият защитник струва на анаглийския шампион 11,75 милиона паунда (13 милиона евро) и ще бъде още една опция в зоната на Анди Робъртсън. 

Точният срок на договора му не се съобщава, като в сайта на клуба пише, че споразумението е дългосрочно, вероятно за 4-5 години. 

„Много съм щастлив и горд, че съм тук. За мен това е най-големият клуб в света и е истинска чест да съм част от него. Лигата ми харесва много и от дете мечтаех да играя в нея, така че сега мечтата ми се сбъдва. С много работа, старание и отдаденост всеки ден вярвам, че ще бъда на необходимото ниво” заяви Цимикас пред официалната страница на Мърсисайдци. 

Той ще играе с №21 на „Анфийлд”, като бе втора опция за позицията, след като от клуба не се разбраха с Норич за Джамал Люис. Юрген Клоп обаче, е доволен. 

„Гледахме Костас от дълго време и съм много щастлив, че той идва при нас. Това е перфектна новина скоро преди да се съберем. Става въпрос за много добър футболист и аз много харесвам неговия характер и психика. Той е амбициозен, също като нас и съм сигурен, че ще ни е много полезен” каза германецът.