Харченето на големи суми на трансферния пазар, както направи Челси това лято, не гарантира успех само по себе си, тъй като клубовете трябва да свършат сериозна работа в тренировъчния процес, за да успеят да интегрират новите играчи. Това каза мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп преди старта на новия сезон във Висшата лига. Клопо говори пред BBC Radio 5 Live.

Именно Челси и Манчестър Юнайтед се явяват двата основни фаворити на Ливърпул за шампионската титла в Англия. Това лято Ливърпул инвестира само 11 млн. паунда за нови попълнения. "Червените" взеха единствено Костас Цимикас. 

"В момента живеем в много несигурен свят. За някои клубове това не изглежда толкова важно, защото те са собственост на цели държави или олигарси. Това е истината. Ние сме различен клуб. Стигнахме до два финала в Шампионската лига, като спечелихме единия от тях".

"През миналия сезон станахме и шампиони в Премиър лийг. Постигнахме това, бидейки точно такъв клуб. Не можем да променим това за една нощ и да кажем: "Вече искаме да правим като Челси". Те привлякоха много играчи. Това може да бъде предимство, но означава и, че всички те трябва да успеят да се сработят".

"Не можете да привлечете 11-те най-добри играчи в света и да се надявате, че след седмица те ще могат да играят най-добрия футбол. Тук става въпрос за работа на тренировъчното игрище. Може би това е нашето предимство, защото ние от доста време работим заедно", коментира Клоп.