Юрген Клоп не пропусна да похвали Мохамед Салах, който се отчете с хеттрик при трудния успех на Ливърпул над Лийдс с 4:3. 

Шампионите се измъчиха срещу новака, който на 3 пъти изравняваше. Късна дузпа от египтянина, която бе втората в мача, донесе успеха, който обаче повдигна много въпроси относно защитата, която допусна серия грешки. 

„Какъв мач! Истински спектакъл! Салах е много, много специален играч. Статистиката дори не може да покаже всичко, което прави за отбора и в този мач той бе наистина изключителен. Заслужаваше головете си, тъй като не спря да се движи и да пресира опонентите. Един от най-добрите мачове за Мо за нас със сигурност” заяви Клоп, който запази спокойствие, въпреки трудностите в отбрана. 

„Ние знаехме добре още преди мача, че ни очаква труден двубой и труден сезон. Лийдс е качествен тим, който знаех, че ще ни създаде проблеми заради специфичния си и неудобен за нас стил на игра и те предизвикаха нашите грешки. В същото време ние допуснахме някои неточности в защита, но съм доволен, защото срещу такъв противник се играе наистина трудно. Ние обаче можехме и трябваше да вкараме още голове, така че съм доволен. В нападение всичко бе наред, а в защита ще се подобрим, което е сигурно, така че продължаваме напред” добави германецът. 

„Наистина не смятам, че сме имали проблеми в защита. При първия гол имаше лошо позициониране, а при втория лоша комуникация, но такива неща се случват и не смятам, че ще ги виждаме често при нас. При третия гол не затворихме празните пространства, а и Лийдс използва тези шансове максимално. Оставихме ги да играят бързо и наистина вътрешните ни халфове можеха да се справят по-добре. Ясно е, че има какво да подобряваме и ще го направим” каза още Клоп.