Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не смята играта на "червените" в защита за "отпусната", както бе описана тя от бившия капитан на Манчестър Юнайтед и настоящ футболен анализатор Рой Кийн.

"Мърсисайдци" се наложиха с 3:1 над Арсенал в понеделник вечер, но допуснаха някои неточности в защита.

Ливърпул спечели всичките си три мача до момента през сезона, след като надви още Лийдс Юнайтед с 4:3 и Челси с 2:0. Докато хвалеше "червените" за серията им обаче, Кийн също така подчерта, че те допускат изненадващо много положения пред вратата си.

"Странно е, но те бяха малко отпуснати срещу Лийдс. Справиха се добре срещу Челси, но срещу Арсенал отново изглеждаха отпуснати. Както и да е, Ливърпул си спечели деветте точки и знаят, че трябва да подобрят представянето си в отбрана. Но това, че печелят мачове без да бъдат на най-високото си ниво, е признак за много силен отбор", каза Кейн.

Клоп отговори остро в интервюто си за "Скай Спортс" след последния съдийски сигнал: "Правилно ли чух, че г-н Кийн ни мисли за отпуснати в защита? Наистина ли? Просто искам да го чуя отново, че не знам дали съм го разбрал правилно. Може би той говори за някой друг мач. Не може да е било за този, съжалявам. Това е невероятно описание, защото нищо в играта ни тази вечер не беше немарливо".

"На Алисон му се наложи да прави спасявания, защото два пъти подадоха зад защитата ни, а от подобни неща не можеш да се измъкнеш тотално. Просто ти трябва вратар. Като оставим това настрана, днес играхме наистина много добре. Нямам нещо лошо за казване за моя отбор и смятам, че ако някой бе немарлив, то това беше съперникът ни".