След като от Италия обявиха, че може да спрат първенството заради коронавируса, това направиха и от Висшата лига на Англия. Днес клубовете ще обсъждат варианта ако положението с коронавируса на Острова не се подобри какви мерки ще се вземат, съобщива ВВС, цитиран от "Стандарт".

Обсъждат се няколко различни варианта: ако към момента на прекратяването на първенството са изиграни 2/3 или 3/4 от сезона, той ще бъде завършен предсрочно.

При втория случай, ако мачовете са по-малко, то целият сезон ще бъде анулиран. Ако една от предложените опции бъде подкрепена от повечето от клубовете, тя ще бъде включена в регламента на Висшата лига.

Както е известно, миналият сезон в Англия бе поставен на пауза през март след изиграването на 29 кръга и едва през юни и юли кампанията бе рестартирана и в крайна сметка завършена.

Заради факта, че случаите на коронавирус във Великобритания не намаляват, наскоро се отложи и връщането на фенове по трибуните. Заради липсата на фенове по стадионите клубовете търпят доста сериозни финансови загуби.