Ливърпул ще продаде младия си нападател Риън Брюстър на Шефилд Юнайтед за отличните 23,5 милиона паунда. Двата клуба вече договориха параметрите по сделката. 

Червените все пак си запазват правото да откупят обратно играча в следващите 3 години, както и ще получат 15% от бъдещ негов трансфер. 

Днес Брюстър ще премине медицински тестове в Йоркшър, след  което сделката ще бъде финализирана, но не е ясно дали той ще бъде картотекиран за предстоящия мач с Арсенал. 

„Ние преговаряме с Ливърпул от известно време и все още разговорите продължават“ потвърди по-рано днес мениджърът на Остриетата Крис Уайлдър. Според „Скай Спортс“ обаче, всичко е уредено. 

Ливърпул реши да се раздели с 20-годишния нападател, за да покрие част от разходите си по трансферите на Тиаго Алкантара и Диого Жота, взети за общо 70 милиона паунда. 

Освен това Брюстър ще има много повече възможности за изява, след като Шефилд Юнайтед не успя да се разпише в първите си 3 мача от сезона във Висшата лига. Във втората половина на миналия сезон той вкара 10 гола като преотстъпен в Суонси в Чемпиъншип. Интерес към него имаше и от Кристъл Палас, тъй като е считан за играч със сериозно бъдеще.