Изумителните неща в английската Висша лига продължиха и след като Тотнъм отнесе Ман Юнайтед с 6:1, Астън Вила помете шампиона Ливърпул  със 7:2 у дома! 

Бирмингамци показаха, че отличният им старт през  сезона изобщо не е случаен, за да постигнат знаменита победа. Оли Уоткинс се отчете с хеттрик, а Джак Грийлиш добави 2 гола и 3 асистенции за феноменалния успех. 

Шампионите отнесоха звучен шамар и наистина е трудно да обясним случилото се. Те имат 9 точки, но са допуснали цели 11 гола в 4 мача до момента. Вила също е с такъв актив, но от 3 срещи, като заема 2-о място и показва, че амбициите на отбора този път не са просто оцеляване. 

Домакините изиграха един от най-впечатляващите мачове в историята си, като можеха да вкарат и още голове. Юрген Клоп пък определено има върху какво да помисли. 

За домакините Рос Баркли направи дебют, като замени в средата на терена Конър Хърихън. Голямата новина в състава на Ливърпул бе липсата на вратаря Алисон заради контузия в рамото. Садио Мане бе с коронавирус и бе заменен от Диого Жота. 

Отсъствието на титулярния страж на шампионите вероятно оказа влияние, защото Адриан подари гол на домакините още в 4-ата минута. Робъртсън върна към испанеца, който подаде лошо вдясно, Грийлиш стигна пръв до топката и намери свободния Оли Уоткинс, който спокойно реализира първия си гол във Висшата лига. Ужасен старт за мърсисайдци. 

В 8-ата минута нещата за шампионите можеха да станат още по-неприятни, когато Грийлиш подаде отлично към свободния Баркли, който останал непокрит стреля неточно покрай вратата. Късмет за Ливърпул, а домакините определено играеха силно. 

В 16-ата минута Ливърпул отговори, след като Салах изведе великолепно Фирмино, чийто опит обаче бе твърде слаб и Мартинес се справи. Секунди след това египтянинът падна в наказателното поле след намеси на Макгин, но съдият и ВАР не отсъдиха дузпа. 

Малко след това вратарят на домакините почти върна жеста и подари попадение на съперника, като подаде лошо на Мингс, но Ливърпул не успя да стигне до попадение. Фирмино накара Мартинес да избива удара му в 21-ата минута. Гостите се подобриха, но точно тогава Вила удари отново. 

Отново Грийлиш даде строхотно подаване зад защитата, за да изведе Уоткинс. Той се справи с Гомес, като смени посоката, след което прати топката в далечния ъгъл. Страхотен гол! 

Ливърпул опита да отговори и Жота стреля точно, но в средата на вратата, а след това нов негов опит бе отбит от Мартинес над вратата. В 33-ата минута обаче, интригата се върна. Жота намери Кейта, който овладя и подаде към Салах, който намери далечния ъгъл с 4-ия си гол за сезона и №100 в английския футбол. 

Домакините обаче изобщо не се стреснаха и само 2 минути по-късно отново си върнаха преднината от два гола. Първо Баркли пропусна от чиста позиция, но след последвалия корнер Макгин стреля от въздуха, получи се рикошет и за Адриан нямаше шанс – 3:1!

Само 4 минути след това бирмингамци стигнаха сензационно до 4-и гол! След свободен удар топката бе насочена към Трезеге на далечната греда, който върна успоредно на голлинията и Уоткинс реализира с глава, за да оформи хеттрика си. ВАР провери гола за засада, но такава нямаше и Вила поведе с 4:1! Феноменално!

Така Уоткинс стана първият играч с 3 гола срещу Ливърпул в първенството от Димитър Бербатов през 2010-а. При този резултат дойде и почивката. 

Веднага след нея Юрген Клоп реагира и пусна Такуми Минамино, но вместо това домакините вкараха нов гол. В 55-ата минута Баркли остана свободен пред наказателното поле и стреля, а след лек рикошет топката се оказа в далечния ъгъл – 5:1 за Астън Вила. 

Малко след това Мохамед Салах все пак върна един гол след асистенция на Фирмино, като до края оставаха 30 минути. В 66-ата обаче, късметът отново бе на страната на домакините, когато след удар на Грийлиш топката се отби във Фабиньо и посети мрежата на гостите за 6-и път. 

Последва пропуск на Уоткинс сам срещу вратаря преди в 75-ата минута Джак Грийлиш да вкара за 7-и път! Подаване на Макгин го изведе отново зад високо-изтеглената защита на съперника и халфът напредна, за да отбележи с прецизен изстрел още един гол.  

Така Ливърпул получи 7 гола за първи път от 1963-а, когато падна със същия резултат от Тотнъм. В 84-ата  минута Уоткинс удари и греда след поредното голово положение за Вила, а до края нови попадения все пак не паднаха. 

Астън Вила – Ливърпул    7:2

1:0 Уоткинс 4
2:0 Уоткинс 22
2:1 Салах 33
3:1 Макгин 35
4:1 Уоткинс 39
5:1 Баркли 55
5:2 Салах 60
6:2 Грийлиш 66
7:2 Грийлиш 75

Астън Вила: Мартинес, Кеш (80 ЕлМохамади), Конса, Мингс, Таргът, Макгин, Луис (80 Накамба), Баркли, Трезеге (87 Траоре), Грийлиш, Уоткинс
Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Гомес (61 Джоунс), Ван Дайк, Робъртсън, Кейта (46 Минамино), Фабиньо, Вайналдум, Салах, Жота, Фирмино (68 Милнър)