Ливърпул готви изненадващ трансфер, за да реши проблемите си на вратата, като привлече бившия английския национал Джак Бътланд от Стоук Сити, пише „Мирър”. 

Червените загубиха за няколко седмици поради контузия титуляра Алисон Бекер, а резервата Адриан определено не се наслади на особено впечатляващо представяне, след като тимът падна с 2:7 от Астън Вила. 

На Острова все още могат да се правят трансфери между Висшата лига и отборите от долните 3 нива на футбола и Юрген Клоп обмисля подобен ход, който би бил добър и за двете страни, след като Бътланд е в последната година от договора си с Грънчарите, но не играе за тях. 

Кариерата на Бътланд се развиваше във възходяща посока, което му донесе и място в националния тим, но след изпадането на Стоук от елита, той загуби позицията си в отбора след серия лоши представяния и бе заменен от Адам Дейвис, като не е играл за Грънчарите от юли. 

Смята се, че ако Ливърпул наистина погледне към 27-годишния вратар, той дори ще започне като титуляр в дербито срещу Евертън в края на другата седмица.