Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не пропусна да похвали Евертън и Карло Анчелоти преди мърсисайдското дерби утре от 14:30 часа. 

За първи път от средата на 80-те години на миналия век, когато се бореха за титлата, градските съперници влизат в сблъсъка толкова високо в класирането. 

Карамелите впечатлиха с отличната си игра и 4 победи от 4 мача, като са единственият тим с пълен актив до момента и 3 точки пред Червените, които преживяха огромно унижение губейки с 2:7 от Астън Вила в последния си мач. 

„Това, което мисля за Карло, никога не е било тайна. Не бих могъл да го уважавам повече. Той е прекрасен човек. Когато разбрах, че идва в Евертън веднага си казах: Ето го следващото голямо предизвикателство. През лятото те свършиха наистина отлична работа. Намериха точните играчи, които им трябваха, за да подобрят сериозно един отбор, който и преди това бе много добър. Сега, когато вече свикнаха повече с идеите на Карло, станаха наистина  силни“ заяви Клоп, като похвали голмайстора Доминик Калвърт-Люин. 

„Аз наистина очаквах Калвърт-Люин да прогресира сериозно и той вече го прави. Той притежава всичко, от което един топ-нападател се нуждае: скорост, подвижност, добра физика, отлична техника, игра с глава и способност да завършва и с двата крака. А сега има до себе си топ-футболисти като Хамес и Ричарлисон. В средата на терена също са силни, защото там действа Алан, Сигурдсон или някой друг. Те са наистина отличен тим и мачът ще бъде страшно интересен“ добави германецът.