Евертън – Ливърпул, мач от 5-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Гудисън Парк", начало: 14.30 часа наше време

Вероятни състави: 

Евертън: Пикфорд, Коулман, Годфри, Кийн, Дин, Алан, Гомес, Дукуре, Хамес, Ричарлисон, Калвърт-Люин
Мениджър: Карло Анчелоти

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Алкантара, Салах, Мане, Фирмино
Мениджър: Юрген Клоп

Прогноза на Gol.bg:

Време е за дербито на Мърсисайд, което от много време не е било толкова напрегнато. За първи път от средата на 80-те години на миналия век, когато Евертън и Ливърпул се бореха за титлата, градските съперници влизат в сблъсъка толкова високо в класирането.

"Карамелите" са лидери с 12 точки, докато шампионите са на 5-та позиция с 9 т. В миналия кръг "червените" допуснаха унизителна загуба с 2:7 при гостуването си на Астън Вила и сега ще търсят реванш пред феновете си на "Гудисън Парк". 

"Нощта след мача не беше най-хубавата в живота ми и на сутринта станах, знаейки, че трябва да говоря с момчетата си, но те не бяха тук. Затова изпратих много, много дълго текстово съобщение, събирайки мислите си за случилото се. Загубата на мач не е това, което искате, а загубата със 7:2 е още по-лоша", каза Клоп на пресконференцията си.

Добрата новина за германеца е, че трима от основните му футболисти се завръщат. Това са Тиаго Алкантара и Садио Мане, които са здрави след прекаран коронавирус. Капитанът Джордан Хендерсън пък е възстановен след контузия.

Карло Анчелоти също има повод за радост преди градския сблъсък. Новото попълнение Алан, друг полузащитник – Андре Гомес, както и важният защитник Шеймъс Коулман, са готови за мача. Йери Мина обаче до последно е под въпрос. Очаква се неговото място да заеме привлечения наскоро от Норич Бен Годфри, за когото това ще е дебют.

Най-големите опасности за Ливърпул ще са Доминик Калвърт-Люин и Хамес Родригес. Нападателят вкарва гол след гол – 6 от началото на сезона. Бившият футболист на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен също се представя блестящо и след преминаването си на "Гудисън Парк" има 3 попадения и 2 асистенции.

Интересното е, че последните 3 мача между двата отбора в дома на Евертън завършиха 0:0, а "карамелите" не са побеждавали градския съперник вкъщи в 9 поредни срещи – 7 равенства и 2 загуби. За последно "сините" се наложиха през 2010 г. с 2:0. Нашата прогноза е, че днес отново няма да има победител, но този път ще има голове.

Прогноза: Евертън – Ливърпул 1:1