Полицията в Ливърпул е започнала разследване на „смъртни заплахи“, изпратени към фтуболистите на "Евертън" Джордан Пикфорд и Ричарлисон след дербито срещу "Ливърпул" в събота.

И двамата футболисти извършиха сериозни нарушения в мача, вследствие на които две от звездите на Ливърпул Върджил Ван Дайк и Тиаго Алкантара пострадаха по време на равенството 2:2 на „Гудисън Парк“, пише "Монитор". Само един от тях обаче бе изгонен от игра за своето нарушение и това е Ричарлисон. След края на мача някои от феновете на „червените“ не са сдържали своя гняв от случилото, като са отправили "смъртни заплахи" към двамата играчи, които в момента се занимава полицията в града. 

Нарушението на Пикфорд срещу Ван Дайк бе игнорирано от системата за видеоповторения ВАР, което дори сега, няколко дни след мача, остава една от най-обсъжданите теми във Висшата лига. Бразилският нападател Ричарлисон пък беше изгонен след агресивното си влизане срещу Тиаго към края на мача, в което полузащитникът бе ударен с коляно от стрелеца на домакините.

Всичко това предизвика гневна реакция на някои от привържениците на шампиона на Англия, които в социалните мрежи отпратиха множество обидни слова към двойката на "Евертън", включително и смъртни заплахи.

В полицейско изявление се казва: "В момента разследваме редица обидни туитове, направени във връзка с двама футболисти на "Евертън". Езикът, използван в туитовете, е напълно неприемлив и ние приемаме докладите изключително сериозно. Тези, които използват интернет, за да тормозят други, и които извършват престъпления като заплашване или извършване на престъпление от омраза, не са над закона. Детективите правят разпити, за да идентифицират лицата, които са публикували туитовете и когато ние идентифицираме престъпниците, ще предприемем действия, за да може виновниците да понесат последствията си."

След равенството, което запази "Евертън" на върха на таблицата във Висшата лига, Ричарлисон публично се извини за действията си.