Благодарение на щастлив автогол, Ливърпул стартира с победа в групите на Шампионската лига, след като надви с 1:0 домакините от Аякс в Амстердам. 

Николас Талиафико порази собствената си врата и така хората на Юрген Клоп взеха всичките точки, като при това го направиха и със суха мрежа в първия мач след контузията на Върджил ван Дайк. 

Домакините определено имаха много възможности и вероятно не заслужаваха да загубят, но и английският шампион създаде достатъчно положения, от които да направи преднината си по-сериозна. 

Така или иначе радостта бе за шампиона на Англия, който увеличи серията си без поражение срещу нидерландци на 14 срещи, от които 7 като гост. 

За домакините Дейли Блинд бе преместен в средата на терена, а Лисандо Мартинес се завърна в тима. Съставът бе без ясно изразен централен нападател. За гостите изненадата бе включването на Къртис Джоунс сред титулярите за сметка на Джордън Хендерсън. Фабиньо очаквано бе върнат в центъра на защитата. 

Мачът започна с ранна контузия в състава на Аякс, след като стартиралият в нападение ганаец Мохамед Кудус получи травма и бе заменен от Куинси Промес. В 11-ата минута Фабиньо се намеси отлично и спря Тадич, който бе на път да донесе проблеми на Адриан. 

Малко по-късно Адриан се забави при изчистването и прати топката в тялото на Тадич, но до проблеми за отбора не се стигна. Именно той трябваше да прави и първото спасяване в мача, като се справи лесно с удар с глава на Мартинес. 

Постепенно домакините се подобриха и в 21-ата минута Гравенберх получи твърде голяма свобода, за да напредне и да стреля от границата на наказателното поле, но прати топката встрани. Клоп бе бесен, а отборът му определено не бе на необходимото ниво и в атака, като не успяваше да създаде нищо опасно. 

Последваха минути, в които съперниците не успяваха да стигнат до опасни положения преди в 33-ата минута, когато Промес се оказа на чиста позиция, но успя да спаси с крак и да запази вратата си. 

И скоро след това Ливърпул поведе. Мане се справи със Схуурс след тъч и нахлу в наказателното поле отляво. Той опита удар, който обаче тотално не се получи, като насочи топката към Талиафико, който обаче не успя да се справи и отклони в  собствената си врата. Голът наистина бе много куриозен и странен! 

Последваха още интересни моменти. Първо Салах бе близо до попадение, преди в 44-ата минута Тадич да излезе на чиста позиция, той прехвърли Адриан, но Фабиньо изби от голлинията по атрактивен начин. Секунди по-късно Мане стреря неточно. 

Втората част започна с удар на Дейви Клаасе в гредата и късметът отново бе на страната на англичаните. Адриан отново разочарова домакините, когато те направиха много добра атака в 58-ата минута, но се справи  с удара на Промес. Последва тройна смяна от Клоп, който извади звездите си в атака за сметка на Шакири, Жота и Минамино, което изглеждаше доста интересен ход. 

Минути след това японецът стреля силно, но право в тялото на Онана, преди Вайналдум да прати топката над вратата след корнер. Домакините обаче също атакуваха и поддържаха напрежение пред Адриан. 

В 77-ата минута нидерландците едва не се самоубиха отново, след като Схуурс върна слабо назад, но Онана успя да изчисти в крака на Жота. В 90-ата минута Ливърпул пропусна да си гарантира успеха, когато след отличен пас на Жота, Вайналдум не успя да преодолее вратаря на съперника, който секунди след това се справи и с удар на Минамино. 

Дълбоко в добавеното време Аякс пропусна да изравни, когато след центриране и лоша намеса на Адриан, резервата Екеленкамп получи шанс да стреля, но го направи над целта и така домакините загубиха. 

Аякс – Ливърпул    0:1

0:1 Талиафико 35 автогол

Аякс: Онана, Мазрауи, Схуурс (84 Хунтелаар), Мартинес, Талиафико, Гравенберх, Клаасен (74 Eкеленкамп), Блинд (84 Траоре), Нерес (74 Лабиад), Кудус (9 Промес), Тадич
Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Гомес, Фабиньо, Робъртсън, Вайналдум, Джоунс (46 Хендерсън), Милнър, Мане (60 Минамино), Салах (60 Шакири), Фирмино (59 Жота)