Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е останал доволен най-вече от трите точки, които английският първенец изкова при визитата си на Аякс снощи.

"Очевидно и двата отбора могат да играят по-добре, но радващото е, че победихме. Tеренът беше кален и ни затрудни. Преди три дни не изглеждаше така, както и на тренировката", започна Клопо.

"Ние не използвахме положенията, които създадохме и това е жалко. Аякс пък нацели гредата. Нищо не е решено, докато преднината ти е само от един гол. Като цяло обаче съм доволен. Не се получи зрелище, но искахме трите точки и си тръгнахме с тях. Не всичко беше идеално, но ми хареса отношението на момчетата и тяхното себераздаване."

"Нямам представа как Фабиньо направи това изчистване от голлинията. В момента Джордан Хендерсън не можа да издържи целия мач, но игра добре. Рис Уилямс до миналата година се състезаваше на аматьорско ниво. Шакири се включи активно, Минамино беше чудесен. Той е истинска машина. Петте смени в турнира определено са от полза", завърши германецът.