В Ливърпул изтръпнаха от нова новина за контузия. Джо Гомес напусна лагера на Англия, като според информациите е с потенциална тежка контузия в коляното. 

Травмата се е получила на днешната тренировка, като защитникът ще премине нови тестове преди да стане окончателно ясно какво е състоянието му. 

Гомес обаче ще пропусне утрешната контрола срещу Република Ирландия, както и двата мача от Лигата на Нациите срещу Белгия и Исландия, макар че вторият от тях така или иначе е под въпрос заради пандемията от коронавирус. 

„Не мога да кажа колко сериозна е контузията, тъй като не е преминал нови прегледи, но определено го болеше много. Около нямаше друг играч, когато пострада. Надяваме се, че няма да е пострадал тежко, но няма как да играе в предстоящите мачове“ заяви селекционерът Гарет Саутгейт.

Евентуално дълго отсъствие на Гомес ще бъде още един удар върху Ливърпул, който вече остана без Върджил ван Дайк вероятно до края на сезона. Неговият заместник Фабиньо също бе аут от последните мачове, а и Жоел Матип не игра.