Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах е дал положителен резултат при тест за коронавирус. Това съобщиха от Египетската футболна федерация.

"Проверката на медицинския ни екип и направените тестове за коронавирус показаха, че Мохамед Салах е с положителна проба за COVID-19. Футболистът няма симптоми. Останалите играчи и хора от щаба са с отрицателни тестове", се казва в изявлението.

По-късно обаче тази информация беше изтрита и заменена с такава, че трима футболисти ще бъдат тествани отново преди мача с Того. Египетското издание El Watan счита, че това е доказателство за съмнителни проби.

Интересното е, че преди да се присъедини към лагера на националния отбор Салах беше спипан как танцува около множество хора на сватбата на своя брат. Голаджията ще бъде под карантина.

Така преди важния мач с Лестър проблемите пред английския първенец се задълбочават. Както е известно, в лазарета на отбора са титулярите Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Трент Александър-Арнолд. Фабиньо, Тиаго Алкантара и Алекс Окслейд-Чембърлейн също са извън строя.