Ливърпул отново е лидер във Висшата лига, след като разнебити с 3:0 Лестър на "Анфийлд".

Джони Еванс си заби автогол в 21-ата минута, малко преди почивката се разписа новото попълнение на Ливърпул Диого Жота, а в края на мача мрежата опъна и Фирмино (86).

Така момчетата на Юрген Клоп се изкачиха на първото място в класирането с 20 точки, колкото има и Тотнъм.

Лестър от своя страна са на четвърто място с 18 пункта.


Ливърпул започна мощно мача и можеше да вкара още в началото, но Мане с глава стреля до гредата. Лестър отговори бързо, като "лисиците" дори скочиха за дузпа, след като топката срещна ръката на Матип, но правилно не бе посочена бялата точка.

"Мърсисайдци" продължиха да мачкат и тотално да доминират, но с пропуски се отчетоха Жота и Мане. Така се стигна до 21-ата минута, когато Джони Еванс си вкара ефектен автогол и Ливърпул заслужено поведе в резултата.

Минута по-късно Жота успя да опъне мрежата, но попадението му бе отменено поради нарушение. Последваха положения и за двата отбора, но Варди пропусна за Лестър, а Фирмино бе неточен за Ливърпул.

В 41-ата минута Анди Робъртсън направи перфектно центриране към Жота, който с глава вкара за 2:0. В края на полувремето Лестър изпусна да намали чрез Тилеманс.

Второто полувреме започна лошо за Ливърпул, след като контузия получи Наби Кейта. Домакините обаче продължиха да доминират и да правят каквото си пожелаят с плахите "лисици".

След час игра Мане не успя да преодолее Шмайхел, последва и пропуск на Жота. Малко по-късно Еванс можеше да си забие и втори автогол, но гредата го спаси.

В 77-ата минута и Фирмино нацели гредата, последва удар на Мане и отново греда. Така се стигна до 86-ата минута, когато Милнър центрира от корнер и Фирмино с глава вкара за 3:0. В крайна сметка Ливърпул заслужено си взе победата и трите точки.

Ливърпул - Лестър 3:0

Ливърпул: Алисон, Милнър, Фабиньо, Матип, Робъртсън, Вайналдум, Кейта, Джоунс, Жота, Фирмино, Мане

Лестър: Шмайхел, Джъстин, Фофана, Еванс, Фукс, Олрайтън, Менди, Тилеманс, Мадисън, Барнс, Варди