Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отказа да търси оправдания за неочакваната загуба от Аталанта в Шампионската лига снощи с 0:2. 

Германецът направи 5 промени в състава си от мача с Лестър, като пусна някои млади играчи, а и завръщането на Мохамед Салах не помогна, като Червените не отправиха точен удар във вратата и играха доста слабо. 

„Промените в отбора бяха задължителни, но не проработиха, което може да се случи. Аз обаче бих направил това отново“ заяви Клоп, който е много недоволен от силно натоварената програма на отбора си. 

„Така и не влязохме в добър ритъм. Първото полувреме бе доста слабо и за двата тима. На почивката говорихме за промяна, но тя не се получи и затова и реших да направя рано смените. Точно преди това обаче, те вкараха, защото не успяхме да се защитим както трябва. След това малко се по добрихме, но когато нямаш точен удар е ясно, че не си се справил на ниво“ добави той. 

Ливърпул все още държи съдбата в ръцете си в турнира, като една победа в оставащите два мача срещу Аякс или Мидтиланд ще гарантира мястото на 1/8финалите. 

„Ситуацията не е лесна, тъй като предизвикателствата в първенството са сериозни. Сега не мисля за Аякс, защото само след няколко часа ще играем с Брайтън. Чак след този мач ще мислим за Аякс“ каза още специалистът.