Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп приветства новината, че поне 2000 фена ще бъдат допуснати на "Анфийлд" от следващия месец и нарече решението "малка стъпка в правилната посока".

Градът Ливърпул е поставен под редица ограничения заради COVID-19 от правителството, като е включен в списъка на Ниво 2 на опасност, което пък им позволява да допуснат лимитирано завръщане на публика на стадионите за първи път от месец март насам.

И докато на лондонските клубове също ще се разреши да пуснат малък брой фенове да се върнат през следващия месец, много клубове от Висшата лига, включително Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Нюкасъл Юнайтед и тези в Мидландс, няма да имат този шанс, тъй като са в зоните от Ниво 3, където заразата не е овладяна в нужните нива.

Мачът на Ливърпул с Брайтън в събота ще бъде без публика, като новите условия влизат в сила от следващата седмица. Но 2000 фенове ще имат право да присъстват на домакинския мач на Ливърпул с Улвърхамптън Уондърърс през следващия уикенд.

Kлоп беше попитан дали завръщането на феновете ще даде предимство на защитаващите титлата си мърсисайдци.

"Както казах и преди, още преди да науча в коя зона на заразност попада града Ливърпул, не искам да коментирам за предимство или липса на такова става дума. Правим малки стъпки в правилната посока. Щастлив съм, че можем да приемем на стадиона 2000 души. Никой не може да каже още колко ще продължи това, но смятам е добра база за надграждане.

"Светът в момента е трудно място и всяко подобно нещо трябва да се адмирира", добави Клоп, но заяви, че не е доволен от началния час на мача с Брайтън. Срещата започва в 12.30 часа местно време на обяд, след като играха в сряда с Аталанта за Шампионската лига.

"Mоите мисли са ясни. Каквото и да кажа, не помага, затова спирам да говоря. Това е просто загуба на време. В този момент играем след 25 часа и трябва да подготвя отбор за това. Сряда - събота от 12.30. Трябва да попитате други хора защо правят това. Нямам отговор", обясни ядосаният германец.