Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отново бе ядосан и влезе в спор с репортера на телевизията, след като Червените стигнаха само до равенство срещу Брайтън.  

При 1:1 на южния бряг техни два гола бяха отменени, преди в края домакините да получат доста спорна дузпа, от която успяха да се докопат и до точката. 

„Ситуацията с Мо бе тънка, но колкото и малка да е, засада явно има. При Садио ситуацията бе ясня, а при тяхната дузпа няма какво да променим, така че това е положението. Мисля, че решенията бяха правилни“ заяви германецът, първоначално напълно спокоен. 

„Дори и да не съм съгласен обаче, какво мога да направя? Казвам, че дузпа има, а вие не сте доволен от отговора ми. След като съдията обаче е свирил, значи има, тъй като прегледа и положението“ сопна се той на въпрос на репортера на „BT Sport“. 

„Гордея се с момчетата, защото те играха както трябва. В първия половин час имахме трудности при техните подавания зад защитата ни. След това се подобрихме, но загубихме енергията си, трябваше да се отдръпнем по-назад и така се стигна до положението при дузпата. Дори и при отменените голове обаче, изиграхме отлично ситуациите“ каза още Клоп, който не се впечатли от реакцията на Салах, който не го поздрави при смяната си. 

„Ако Мо се смее, когато излиза знам, че нещо сериозно не е наред. В крайна сметка обаче, той имаше Ковид и не тренира 10-12 дни. В средата на седмицата игра 60 минути, 3 дни по-късно отново толкова, така че трябва да сме внимателни. На него това не му хареса, но аз взимам решенията“. 

След това се стигна и острото пререкание с репортера на телевизията относно ранния  начален час на мача, като обвини „BT Sport“, че не мислят за играчите и че така увеличават шанса от контузии, след като и Джеймс Милнър получи разтежение.  

„Вие избирате ние да играем в този час, нали? Това ни поставя в трудна позиция. Дори и да играем по-късно пак е същото, защото пак е събота. Аз просто отчитам какво е положението и че това е опасно за играчите. Проблемът при избора на състава обаче, си остава мой“.