Ливърпул иска да даде нов договор не само на Джорджинио Вайналдум, който е спряган за напускане, но и на Фабиньо, който играе много силно. 

Бразилецът се оказа изключително полезен и в момента върши страхотна работа в центъра на отбраната на мястото на контузения Върджил ван Дайк. 

Той има контракт до лятото на 2023-а, но според „Гардиън“ от клуба искат да увеличат контракта с поне още два сезона и да вдигнат сериозно и заплатата му. 

В момента Фабиньо получава около 100 000 паунда на седмица, а новия договор ще му донесе увеличение поне с около 50%, като най-вероятно няма да има проблем да се стигне до споразумение. 

Неяснотите остават около бъдещето на Вайналдум, който снощи вкара страхотен гол при 4:0 над Уулвърхемптън. Нидерландецът не е сигурен за ролята, която ще има при Червените в бъдеще и не веднъж заяви, че иска да опита нещо различно в кариерата си. 

Барселона има сериозен интерес към него, но от Ливърпул няма да се откажат лесно и ще направят всичко по силите си да го убедят да остане.