Отборите на Ливърпул и Мидтиланд не се победиха и завършиха 1:1 в последен мач от група D на Шампионската лига.

Юрген Клоп беше направил доста промени в състава си и в срещата взеха участие футболисти, които не попадат толкова често сред стартовите 11.

"Мърсисайдци" започнаха мача по шеметен начин и Мохамед Салах откри резултата още в 1-вата минута. Това беше и единственото попадение през първата част.

Второто полувреме бе доста динамично и интересно. Мидтиланд все пак успя да намери сили и да изравни резултата. Това се случи в 60-тата минута, когато Александър Шолц се разписа от дузпа.

Равният не променя класирането и за двата отбора. Ливърпул остава на първа позиция със събрани 13 точки, а Мидтиланд остава закотвен на последното място със своите 2 пункта.


Мачът започна вихрено. Не беше изминала и една минута, когато Салах се откъсна сам срещу вратаря и прокара топката покрай него.

Ливърпул контролираше нещата през първото полувреме, но сякаш този гол успокои момчетата на Клоп и те очевидно не си даваха много зор.

Това отпускане можеше да им изиграе лоша шега, защото към края на първата част домакините имаха две добри възможности за гол, но те бяха пропилени с лека ръка.

Мидтиланд започна добре второто полувреме и създаваше суматоха в защитата на Ливърпул.

Така се стигна до 60-тата минута, когато домакините получиха дузпа, когато вратарят на Ливърпул събори откъснал се нападател на домакините. Първоначално ситуацията беше подмината, но след като съдията изгледа видеоповторение, все пак отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Александър Шолц и със силен удар в долния ляв ъгъл направи Келъхър безпомощен. 1:1!

Малко по-късно Шолц за втори път прати топката във вратата на Ливърпул. Отново се  наложи VAR да се намесва. Съдиите гледаха ситуацията за евентуална засада. След кратка консултация в "тъмната стаичка", голът все пак беше отменен, но ситуацията бе доста спорна.

В последната минута на редовните 90, гол на Ливърпул също бе отменен, след като реферите прегледаха ситуацията със системата VAR. На повторенията се видя, че играч на "Мърсисайдци" е играл с ръка и голът е правилно отменен.

Това беше и последната по-интересна ситуация в мача. Домакините бяха доста по-добрият отбор през второто полувреме и могат да съжаляват, че не постигнаха първата си победа в групите на Шампионската лига.


Мидтиланд - Ливърпул 1:1

Голмайстори:

0:1 - Салах 1'
1:1 - Шолц 61'

Мидтиланд: Хансен, Куулс, Свиатченко, Шолц, Паулиньо, Ониека, Каюсте, Евандер, Драйер, Мабил, Каба

Ливърпул: Келехер, Александър-Арнолд, Рис Уилиямс, Фабиньо, Цимикас, Кларксън, Кейта, Минамино, Жота, Ориги, Салах