Вратарят Алисон Бекер и полузащитникът Алекс Окслейд-Чембърлейн може да се завърнат в състава на Ливърпул за неделния мач с Фулъм, обявиха шампионите във Висшата лига.

Нападателят Диого Жота и защитникът Костас Цимикас обаче са с травми от последния мач на "червените" в Шампионската лига и тяхното участие в двубоя е под сериозна въпросителна. Твърдо пропускат срещата халфовете Тиаго Алкантара, Джеймс Милнър и Джердан Шачири, които все още лекуват контузии.

"Алисон ще тренира днес. Нямах възможност да говоря с играчите преди пресконференцията. Ако той тренира пълноценно, в неделя ще играе срещу Фулъм", обясни Юрген Клоп ситуацията с бразилския вратар.

Германският мениджър разкри още, че Окслейд-Чембърлейн е тренирал на 100 процента в последните дни и може да запише дебют за сезона срещу новака във Висшата лига. Английският национал претърпя операция на коляното през лятото, заради която все още не е играл през тази кампания.

"Трябва да видим каква е ситуацията при Костас и Диого, те получиха травми срещу Мидтиланд. Все още не мога да кажа нищо окончателно за тях двамата", добави Клоп.

Преди гостуването на Фулъм Ливърпул заема второ място в класирането на Висшата лига с 24 точки, с равен брой с лидера Тотнъм.