С вдъхновена игра Фулъм едва не шокира Ливърпул, но стигна само до 1:1 в най-силния си мач от началото на сезона на „Крейвън Котидж”. 

Домакините изиграха фантастично първо полувреме, но пропуснаха да вкарат повече от един гол. Хората на Юрген Клоп играха слабо, но все пак успяха да избегнат поражението с гол от дузпа. 

Червените обаче ще съжаляват, защото не успяха да дръпнат с 2 точки пред Тотнъм, като също като Шпорите имат 25. Фулъм е само с 8 и остава 17-и, но представянето определено ще вдъхне кураж за мениджъра Скот Паркър. 

За Ливърпул Алисон се завърна очаквано на вратата, а и Трент Александър-Арнолд стартира. Другите новини бяха свързани с потвърждението, че Диого Жота ще е аут за 6-8 седмици с проблем в коляното, докато Алекс Окслейд-Чембърлейн бе в групата за първи път от януари. 

Лондончани започнаха с много агресия и скорост и в 5-ата минута Лофтъс-Чийк изведе Кавалейро сам срещу вратаря, леко вдясно на наказателното поле, но силният му удар бе спасен от Алисон. 

Гостите бързо укротиха първоначалната буря, но в 14-ата минута Алисон пак трябваше да спасява опасна ситуация. Лукман отклови към свободния Кавалейро, който потърси далечния ъгъл, но бразилецът отново бе на ниво. 

В 16-ата минута Фабиньо влезе на остър и рискован шпагат срещу Кавалейро до аутлинията. Изглеждаше, че играе с топката, но ВАР се намеси и сякаш наистина защитникът първо докосваше крака на съперника. Ситуацията изглеждаше спорна, като се наложи и Андре Маринър да прегледа ситуацията. В крайна сметка дузпа нямаше. 

Фулъм обаче продължи да играе добре и в 25-ата минута Котиджърс поведоха. След корнер топката не бе изчистена, Боби Рийд получи вдясно и с великолепен изстрел в далечния ъгъл не остави шансове на Алисон за 1:0!

Домакините наистина играеха страхотно, а Ливърпул бе тотално неорганизиран и в предни позиции Червените не успяваха да постигнат нищо. Едва в 40-ата минута мърсисайдци създадоха напрежение, но Садио Мане стреля неточно с глава. Последва пропуск и на Салах, който получи в наказателното поле, обърна се и стреля, но неточно. 

На почивката Клоп направи интересна смяна, като пусна Минамино на мястото на  Матип, а Хендерсън се върна в защита. Секунди след подновяването на играта обаче, пред Алисон пак имаше напрежение. При последвалата контра Салах стреля силно отдалеч, но Ареола спаси. 

Ливърпул взе инициативата и започна да комбинира по-добре, но продължаваше трудно да създава положения. Все пак мърсисайдци натиснаха, но няколкото изпълнени корнера и центриранията не им носеха нищо. В 61-ата все пак Хендерсън бе изведен на чиста позиция, но ударът му в близкия ъгъл бе спасен от Ареола. 

Лондончани успяха да отбият за малко натиска и в 69-ата минута след корнер Адарабиойо стреля опасно с глава, но над вратата. И все пак късметът се усмихна на Червените. 

При един пряк свободен удар резервата Камара блокира топката с ръка, която бе встрани от тялото му. Салах не изпълни дузпата по най-категоричния начин, но все пак преодоля Ареола, за да направи 1:1. 

В 85-ата минута младия Къртис Джоунс премина около 50 метра преди да стреля опасно, но Ареола бе на мястото си и спаси, като по този начин лондончани съумяха да спечелят ценна точка, а вероятно заслужаваха и повече. 

Фулъм – Ливърпул    1:1

1:0 Боби Рийд 25
1:1 Салах 79 дузпа

Фулъм: Ареола, Айна, Андерсън, Адарабиойо, Б. Рийд, Ангиса, Лемина (81 Х. Рийд), Лукман (88 Брайън), Лофтъс-Чийк (74 Камара), Кавалейро
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд (68 Уилямс), Матип (46 Минамино), Фабиньо, Робъртсън, Хендерсън, Джоунс, Вайналдум, Салах (84 Ориги), Фирмино, Мане