Ливърпул стигна само до равенството 1:1 срещу УБА на "Анфийлд" и така направи сериозна издънки в битката за шампионската титла.

Точен за домакините бе Садио Мане в 12-ата минута, попадението за гостите вкара Семи Ажай (82).

След това равенство Ливърпул е еднолично на първото място с 32 точки, но пропусна златен шанс да дръпне още повече пред основните си конкуренти за титлата.

УБА пък продължава да е в зоната на изпадащите отбори с едва 8 точки. 


Ливърпул имаше огромно превъзходство през първото полувреме, в което гостите единствено се защитаваха дълбоко в половината си.

В 12-ата минута шампионите заслужено поведоха. Централният бранител Жоел Матип намери Садио Мане около точката на дузпа, сенегалецът овладя на гърди и с удар от въздуха откри резултата.

Последваха още няколко опасни ситуации пред вратата на Сам Джонстън, но домакините не се възползваха.

През втората част гостите бяха малко по-активни и погледнаха и към вратата на Алисон Бекер. След час игра Матип напусна игра принудително заради травма и беше заменен от Рийс Уилямс, което се отрази на играта на Ливърпул в защита, а Уест Бром се възползва.

В 72-ата минута Карлан Грант надбяга Уилямс и се измъкна в чиста позиция в ляво в пеналта след дълъг извеждащ пас на Ромейн Сойерс, но не успя да преодолее Алисон.

Десет минути по-късно гостите изравниха. Семи Ажай вкара с глава 1:1 след центриране от дясно на резервата Матеус Перейра.

Ливърпул можеше да стигне до успеха минута преди края, но Джонстън направи страхотно спасяване с една ръка след удар с глава на Роберто Фирмино от границата на малкия пеналт.

Ливърпул - УБА 1:1

Голмайстори:

1:0 Садио Мане (12)
1:1 Семи Ажай (82)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Матип, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Джоунс, Мане, Фирмино, Салах 

УБА: Джонстън, Фърлонг, Ажай, О'Шей, Гибс. Филипс, Сойърс, Галахър, Диангана, Робинсън, Грант