В страхотен мач от 17-тия кръг на английската Висша лига Саутхемтън победи Ливърпул с 1:0 на своя стадион.

Единственото попадение в мача падна още във 2-рата минута, когато Дани Ингс бе оставен непокрит в наказателното поле и прехвърли Алисон по страхотен начин.

Ливърпул владееше повече топката, но така и не намери път към вратата на "светците".

Така в следващия кръг Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще се изправят един срещу друг с равни точки(33) на върха, но "червените дяволи" имат и мач по-малко. С победата пък Саутхемтън събра 29 пункта и се и се изкачи до 6-то място в класирането.


Не бяха изминали и две минути от началото и домакините откриха резултата. Уорд-Праус пусна хубав пас, от пряк свободен удар, към Дани Ингс и нападателят на "светците" прехвърли Алисон по много техничен начин.

В средата на първата част Муса Дженепо се озова на добра позиция, но ударът му мина встрани от вратата.

Ливърпул стигна до най-доброто си положение през първата част в добавеното време. Мане отигра добре и сервира топката на главата на Салах, но египтянинът не бе на обичайната си висота и не намери рамката на вратата.

В началото на второто полувреме играчите на Ливърпул имаха претенции за дузпа за игра с ръка. Ръка имаше, но реферът прецени, че е неумишлено и играта продължи.

Ливърпул владееше топката но така и не намираше път към вратата на домакините. В 74-тата минута Садио Мане проби добре отляво и стреля, но ударът му бе слаб и не представляваше проблем за Форстър.

До края на мача Ливърпул опита всичко, но до гол така и не се стигна.

Саутхемптън - Ливърпул 1:0

Голмайстор:

1:0 - Ингс 2'

Саутхемптън: Форстър, Уокър-Питърс, Стивънс, Беднарек, Бертранд, Диало, Уорд-Праус, Армстронг, Дженепо (Тела 32'), Ингс, Уолкот

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Хендерсън, Робъртсън, Тиаго, Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн, Мане, Фирмино, Салах