Младоците на Астън Вила ядосаха Ливърпул, който след това с 3 гола за малко над 4 минути, стигна до победа с 4:1 и се класира за 4-ия кръг на турнира за ФА Къп. 

С отбор съставен от младежките състави на клуба, след като целия първи отбор е под карантина заради серия случаи на Ковид 19, Вила стигна до равенство на почивката, но след това гостите си гарантираха успеха. 

Юрген Клоп очаквано направи промени в състава, но все пак Мане и Салах стартираха. Минамино също започна, а на пейката останаха Фирмино, Робъртсън, Окслейд-Чембърлейн и Алисон.   

Предимството на Червените беше очаквано и още в 4-ата минута Садио Мане откри. Къртис Джоунс центрира отлично и сенегалецът остана непокрит, за да отбележи с глава. 

В 10-ата минута мърсисайдци трябваше да удвоят, когато Салах изведе Вайналдум, но от близко разстояние полузащитникът не успя да стреля точно. След това обаче младоците на Вила показаха характер. 

Ливърпул направи още няколко пропуска преди в 41-ата минута домакините да изравнят. Калъм Роу изведе 17-годишния Луи Бари, който се измъкна от Рийс Уилямс и преодоля Куивин Келъхър за 1:1. 

При този резултат дойде почивката, след която обаче, мърсисайдци набързо решиха всичко, показвайки класата си и сякаш бяха ядосани от дързостта на съперника. 

Първо гол на Салах бе отменен, тъй като вратарят бе овладял топката, преди в 60-ата минута Минамино да изведе Вайналдум, който вкара с нисък удар. 

Това пречупи Вила и Садио Мане вкара с глава за 3:1 в 63-ата минута, а 2 минути след това Салах също да се разпише след подаване на резервата Шакири. Тези 3 попадения на Ливърпул паднаха за 4 минути и 20 секунди, като след това мачът спокойно се доигра. 

Тиаго Алкантара удари греда за гостите в края, които завършиха мача с 28 удара, от които 13 точни. 

Астън Вила – Ливърпул    1:4

0:1 Мане 4
1:1 Бари 41
1:2 Вайналдум 60
1:3 Мане 63
1:4 Салах 65

Астън Вила: Оноди, Бридж, Ревън, Уокър (75 Е. Роу), К. Роу (75 Суинкълс), Чрайсън (65 Йънг), Бари, Кеслър, Сила, Рейки (65 Сона), Богард
Ливърпул: Келъхър, Н. Уилямс, Р. Уилямс, Фабиньо, Милнър, Вайналдум, Хендерсън (46 Тиаго), Джоунс (62 Шакири), Мане (74 Окслейд-Чембърлейн), Минамино (62 Фирмино), Салах (74 Ориги)