Юрген Клоп изрази увереността си, че головете за Ливърпул ще се върнат, след като тимът не успя да се разпише в 3 поредни мача от  първенството за първи път от 2005-а.

Равенството 0:0 срещу Манчестър Юнайтед смъкна тима на 4-о място и дори може да бъде прието за много добър резултат, тъй като въпреки доминацията на Червените, най-добрите положения бяха за гостите.

„Все пак имаме точка повече, в сравнение с преди мача. Играхме добре, но за да спечелиш трябва да вкарваш голове, а ние не го направихме и затова се получи този резултат. Не мисля, че има нещо генерално различно. Опитваме се, но не бележим. Не мисля, че това трябва да ни притеснява и вярвам, че скоро отново ще вкарваме“ заяви германецът.

„Единственият начин да спреш подобна поредица е да продължиш да създаваш положения и ако ги пропускаш, да ги забравяш и да се опитваш отново. Съперникът бе с ясна идея и отлична преса в търсене на контаатаката. Опитвахме се, но не се получи. Не може просто да решиш, че ще вкараш и това да стане. Аз ще се опитам да помогна с каквото мога да променим ситуацията“ добави Клоп.

Ливърпул ще приеме Бърнли в четвъртък в следващия си важен двубой, а в неделя предстои нова битка за Ман Юнайтед, този път за ФА Къп.