Шампионът Ливърпул падна с 0:1 от Бърнли на "Анфийлд" и практически сдаде титлата. Единственото попадение в мача заби Ашли Барнс от дузпа в 83-ата минута.

"Мърсисайдци" са на четвърто място, като са на цели шест точки от първата позиция и Манчестър Юнайтед и дори могат да бъдат изритани и от Топ 4, тъй като Тотнъм и Евертън са с по-малко мачове.

Падението на "червените" през 2021 година е пълно, като те нямат вкаран гол, а в последните си пет шампионатни мача имат две загуби и три равенства.

Това бе първо поражение за Ливърпул на "Анфийлд" от 2017 година, като момчетата на Юрген Клоп имаха 68 срещи без домакинско поражение, а победата за Бърнли бе първа от 46 години. 


Ливърпул започна мощно срещата и притисна здраво гостите си пред наказателното им поле. Пред вратата на Бърнли започна да ври и кипи, но домакините правеха пропуск след пропуск.

Гостите се бяха прибрали плътно пред пеналта си, но много добре се защитаваха и не изпадаха в паника. Бърнли дори можеше да вкара в 15-ата минута, когато сътвори една контра, но Алисон спаси удар на Барнс.

Ливърпул доминираше, но изпадаше в безизходица в атака, където нападателите на Клоп не знаеха как да излязат на чиста позиция и най-вече да вкарат. В 31-ата минута Ориги най-после се освободи от защитата на гостите, последва шут, но Поуп отрази.

Последва нов пропуск на Ориги, за да дойде и шанс пред Бърли, който обаче бе изпуснат. Ориги отново имаше възможност да вкара, но от чиста позиция прати топката в гредата. 

Второто полувреме започна с нови атаки за Ливърпул, но момчетата на Юрген Клоп така и не можеха да вкарат. С пропуски се отчетоха Александър-Арнолд, Мане, Салах и Фирмино.

С течение на времето "червените" тотално се оплетоха в атака, а отбраната на Бърнли много правилно затваряше празните пространства и не даваше шанс на клетите Салах, Мане и Фирмино.

Така се стигна до 83-ата минута, когато Фабиньо допусна нелепа грешка и позволи на Ашли Барнс да го надиграе, след което последва сблъсък с Алисон и леко пресилена дузпа. Зад Топката застана именно Барнс и вкара за 0:1.

До края Ливърпул натисна, но нямаше шанс за гол и така допусна първа загуба на "Анфийлд" от 2017 година.

Ливърпул - Бърнли 0:1

Голмайстор:

0:1 - Барнс (83-д)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Матип, Робъртсън, Тиаго, Шакири, Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн, Мане, Ориги

Бърнли: Поуп, Лоутън, Тарковски, Мий, Тейлър, Макнийл, Уестууд, Браунхил, Брейди, Ууд, Барнс