Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, не можа да повярва, че шампионите загубиха с 0:1 от Бърнли на "Анфийлд" в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци допуснаха първо домакинско поражение от 68 срещи насам и кризата се задълбочава.

"Червените" са в кошмарна серия от 5 поредни двубоя без победа в първенството - 2 поражения и 3 равенства, в които отбелязаха само един гол. Последният успех е от 19 декември със 7:0 над Кристъл Палас в Лондон.

"Това беше като юмрук в лицето. Най-простото обяснение за случилото се е, че вината е моя. Имахме огромно надмощие, владеехме топката и създавахме положения, но не успяхме да ги реализираме. Мачът се усложни и в края гостите получиха дузпа. Алисон ми каза, че не е докоснал Ашли Барнс, но самият аз не видях добре ситуацията", коментира Клоп.

"В определени моменти взехме грешните решения. Mоя работа е да подредя футболистите по най-правилния начин, така че всичко да функционира. Не е лесно да се приеме такава загуба. Играчите не са си позволили да се отпуснат след победата със 7:0 срещу Кристъл Палас. Те работят все така усърдно, но резултатите не идват. Когато нещо не се получава, трябва да се стараеш още повече. Наистина беше трудно да загубим този мач, но успяхме. Не става въпрос да се търси виновник. Сами трябва да решим проблемите си, което и ще направим. Във футбола нямаш много време за реакция. Точно сега не мислим за класирането и битката за титлата", добави Клоп.

В класирането Ливърпул заема 4-то място с 34 точки. Лидер е Манчестър Юнайтед с 40 т., следван от Манчестър Сити с 38 пункта и мач по-малко. На 3-та позиция е Лестър, същи с 38 т.