Шампионът на Англия Ливърпул вече трябва да се притеснява за мястото си в Топ 4 на Висшата лига. Това заяви легендата на мърсисайдци Джейми Карагър по повод снощната загуба на "Анфийлд" с 0:1 от Бърнли.

"Червените" са без победа в първенството вече от 5 поредни мача и заемат 4-то място с 34 точки. Тотнъм е само на 1 т. зад тях, а лидер е Манчестър Юнайтед с 40 пункта.

"Титлата се изплъзва. Ще бъде наистина много трудно. Разликата от върха все още може да бъде наваксана, но това не изглежда никак лесно с формата на отбора и програмата в следващите два месеца. Ливърпул трябва да започне да се тревожи повече за Топ 4, отколкото за титлата", каза Карагър, който работи като анализатор в Sky Sports. 

"Отборът първо трябва да се върне към победите и головете, преди да мислят изобщо за защитата на титлата. Изглежда много зле. Толкова много играчи излязоха от форма по едно и също време, а толкова много отбори се борят за Топ 4 през този сезон. Клоп не може да повярва какво се случва след победата със 7:0 над Кристъл Палас", добави Карагър.

Именно разгромът над Палас е последният успех за шампионите във Висшата лига. Той дойде в края на 2020 г., след което кризата се настани на "Анфийлд". В следващия кръг Ливърпул гостува на Тотнъм. Дербито е насрочено за 28 януари.