Различната степен на увереност и самочувствие са разликите в момента между вечните съперници Манчестър Юнайтед и Ливърпул, смята Майкъл Оуен.

Оле Гунар Солскяер постигна първата си победа над "червените" като мениджър - 3:2 на "Олд Трафорд" в спиращо дъха дерби от четвъртия кръг на турнира за ФА къп в неделя вечерта.

Мохамед Салах вкара на два пъти за мърсисайдци, но това не бе достатъчно. Оле пусна Бруно Фернандеш от скамейката при 2:2 и португалецът реши срещата с попадение от пряк свободен удар.

Оуен, който премина и през двата английски гранда в кариерата си, е убеден, че нагласата в съблекалнята и отличната серия са помогнали на Юнайтед да вземе успеха.

"Беше оспорвано - каза цитираният от webcafe.bg Оуен пред BT Sport. - Предполагам, че от гледна точка на Ливърпул това е разочароващ резултат за тях. Още повече, че Салах вкара два гола. Мисля, че разликата между двата отбора бе в самочувствието - единият е много уверен, в отлична форма в момента, а другият има трудности. 

Със сигурност Салах ще е разочарован да вкара два гола и да не победят. Но се появи Фернандеш и реши мача. Обикновено не е резерва, но е такъв, който винаги може да направи разликата и е страхотен изпълнител на статични положения."