Ливърпул тресна с 3:1 Тотнъм в Лондон и отново се върна в битката за титлата. Това бе първи успех за момчетата на Юрген Клоп във Висшата лига от 19 декември и първи шампионатен гол от 27 декември.

Ливърпул имаше три равенства и две загуби преди днешната си победа, която бе ключова в борбата между двата отбора за призовите места в класирането.

"Мърсисайдци" вече имат 37 точки и са само на четири от първото място и Ман Сити, но "гражданите" са с мач по-малко.

Головете за Ливърпул в двубоя забиха Фирмино (45+4), Александър-Арнолд (47) и 1:3 Мане (65), точен за Тотнъм бе Хьойберг (49).


Срещата в Лондон започна вихрено и Ливърпул можеше да вкара още в началото, но Садио Мане пропусна уникално положение.

Отговорът на Тотнъм бе светкавичен. Хари Кейн изведе Хюн-Мин Сон зад защитата на гостите, последва техничен шут и топката влетя в мрежата на Алисон. Ситуацията обаче бе разгледана от ВАР и правилно бе отсъдена засада преди попадението на Сон.

Положенията се редуваха едно след друго, като Сон отново се озова сам срещу Алисон, но Жоел Матип в последния момент го блокира и спаси отбора си от сигурен гол. За Ливърпул пък пропусна Роберто Фирмино, който не успя да преодолее Лорис.

След половин час игра Мане се откъсна от защитата на Тотнъм и стреля остро, но Лорис демонстрира класа и спаси. Шест минути по-късно Мане отново нямаше шанс за гол. Лондончани понесоха сериозен удар в края на полувремето, когато контузия в глезена получи Хари Кейн.

В даденото допълнително време Ливърпул заслужено вкара. Мане намери Роберто Фирмино, който без проблеми бутна топката във вратата на Лорис, който не се намеси авторитетно - 0:1.

Второто полувреме започна с нов гол за "мърсисайдци". Мане се освободи технично от защитата на Тотнъм и стреля остро по диагонала, Лорис спаси, но изби топката в краката на Трент Александър-Арнолд, който с отсечен шут направи 0:2.

Отговорът на домакините обаче не закъсня и "шпорите" бързо намалиха. Пиер-Емил Хьойберг получи топката на дъгата на наказателното поле и с мощна тупалка разстреля Алисон за 1:2.

В 56-ата минута Ливърпул вкара трети гол, но попадението на Салах бе отменено от ВАР, тъй като в началото на атаката Фирмино игра с ръка.

"Мърсисайдци" продължиха да доминират и логично отново отбелязаха. Джо Родън допусна детинска грешка и позволи на Садио Мане от близо да простреля Лорис за 1:3. До края Ливърпул контролираше срещата и заслужено си взе победата и трите точки.

Тотнъм - Ливърпул 1:3

Голмайстори:

0:1 Фирмино (45+4)
0:2 Александър-Арнолд (47)
1:2 Хьойберг (49)
1:3 Мане (65)