Ливърпул официално потвърди привличането на двама защитници. Първо бе потвърден Бен Дейвис от Престън с дългосрочен контракт. 

Червените плащат първоначално 500 000 паунда за него, като сумата може да се увеличи с още 1,1 милиона, а и клубът от Чемпиъншип ще получи 20% при бъдеща продажба на играча. Младият Сеп Ван Ден Берг е преотстъпен на „Дийпдейл“ до края на сезона. 

Договорът на Дейвис изтичаше в края на сезона и затова идването му на „Анфийлд“ не струва почти нищо на Мърсисайдци, които се надяват, че той ще помогне за стабилизирането на защитата. 

„Това е огромна възможност. Разбира се първоначално останах силно изненадан, но би било глупаво да не използвам този шанс. Очаквам с нетърпение да започна да тренирам, а атмосферата е прекрасна“ заяви Дейвис. 

„При създалата се ситуация и проблемите, които имаме, останахме много доволни от възможността да го привлечем. Той е играч с качества и потенциал и наистина е много добър футболист“ коментира мениджърът Юрген Клоп. 

Малко по-късно стана ясно и че Озан Кабак от Шалке също ще играе в Мърсисайд, след като двата клуба се разбраха за младия турски бранител. Първоначално той ще играе под наем в отбора, а след това Ливърпул ще може да го купи за 18 милиона лири. Германският тим си осигури услугите на Шкодран Мустафи от Арсенал, което спомогна за трансфера на Кабак.