Шампионът Ливърпул падна с 0:1 от Брайтън на "Анфийлд" и практически сдаде титлата. Единственото попадение в мача заби Алзат в 56-ата минута.

"Мърсисайдци" в момента са на четвърто място в класирането, като са на четири точки от Манчестър Юнайтед и на цели седем от Манчестър Сити, като "гражданите" дори имат и мач по-малко. В неделя двата отбора се срещат на "Анфийлд" и доста въпросителни ще отпаднат още тогава.

Ливърпул изигра меко казано посредствен мач, като след тази загуба дори и мястото на "червените" в Топ 4 вече не е сигурно. Брайтън пък се намира на 15-ата позиция с 24 точки.

Момчетата на Юрген Клоп имаха 68 срещи без домакинско поражение, но последователно паднаха от Бърнли и сега от "чайките" с по 0:1.

От своя страна Брайтън изигра тактически перфектно мача. Гостите нито за миг не се уплашиха от шампионите и заслужено си взеха победата и трите точки.

Ливърпул бе в серия от 12 мача без загуба срещу Брайтън във всички турнири, като последното поражение на "мърсисайдци" срещу този съперник бе от януари 1984 година, но сега "червените" отново преклониха глава.

Още в самото начало Мохамед Салах пропусна изгодна възможност след чудесен дълъг пас на капитана Джордан Хендерсън.

Последваха равностойни минути, като Брайтън, победил в предишния кръг в къщи Тотнъм, показа зъби на няколко пъти и отправи няколко удара към Кеомин Келехър – младият страж замени под рамката титулярния вратар Алисон, който е болен.

В крайна сметка до почивката домакините не отправиха точен удар по посока вратата на Роджър Санчес.

В началото на втората част шампионите вдигнаха оборотите и застрашиха „чайките“, но допуснаха попадение в 56-та минута. Дан Бърн върна топката в наказателното поле с глава, където Леандро Тросард влезе в ролята на асистент за първия гол на Стивън Алсате във Висшата лига.

Брайтън имаше възможности да реши всичко, но Келехър се прояви отлично на няколко пъти, а от другата страна Салах не намери вратата след остро подаване на Трент Алекзандър-Арнолд.

До края Ливърпул така и не успя да изравни и отново разочарова на „Анфийлд“, допускайки втора поредна загуба в Лигата след тази от Бърнли със същия резултат.

Ливърпул - Брайтън 0:1

Голмайстор:

0:1 - Алзат 56

Ливърпул: Келъхър, Робъртсън, Александър-Арнолд, Хендерсън, Филипс, Милнър, Тиаго, Вайналдум, Салах, Шакири, Фирмино

Брайтън: Санчес, Бърн, Уебстър, Дънк, Уайт, Марч, Бисума, Алзат, Грос, Тросар, Мопе